Kézműves?

Mi számít kézművesnek? Ez egy nagyon megosztó kérdés. Hogy miért is feszegetjük ezt a témát? A KincsVarázslók egy kézműves termékeket kínáló üzlet. Ahhoz, hogy te is megtaláld nálunk, amit szeretnél jó tudni, neked mi számít kézművesnek. Alább a saját véleményünket olvashatod a témában.

„Számomra az a kézműves, ha valaki egyedi ötlet alapján készít termékeket. Egyedi lehet a technika, az anyaghasználat , az anyagpárosítás is. A lényeg, hogy ne tömegesen kerüljön előállításra. Prémium kategóriába tartozik nálam az a kézműves termék, amiből csak és kizárólag egy darab van a világon.”
AncsaKincse – Kincses Annamária

„Számomra a kézművesség egy adott alapanyag megmunkálását jelenti oly módon, hogy a késztermékben az alkotó személyisége, lelkivilága és értékrendje tükröződik! A kézművesekről sokszor úgy gondolják, hogy bárki képes megcsinálni azt, amit ők! Viszont évek kérdése, és csak elszánt kitartó munka eredménye az, ha egy alkotó képes akarata szerint formálni egy adott alapanyagot! Már az is tükrözi egy-egy alkotó személyiségét, hogy milyen alapanyaghoz nyúl. Számomra a legtökéletesebb alapanyag az üveg…hogy miért, erről bőven tudnék mesélni….”
Ronikon Glass – Molnár Veronika

„ Számomra attól válik kézművessé egy termék, ha az alkotó képes megjeleníteni egy apró darabkát önmagából. Mikor egy ilyen termék kerül elénk, szinte érezzük, hogy mi motiválta, inspirálta, vezette az alkotó kezét az elkészítés során. Mindez történhet egyedi és kis darabszám esetén is, mert két tökéletesen egyforma terméket lehetetlen kézművesként megalkotni. ”
Hímzésvilág – Kötő Mariann

“ Számomra mit jelent a kézműves fogalom? Szeretném,ha a laikusok meg tudnák különböztetni a “gyártót” a kézművestől. Ha a saját magam technikáját nézem,akkor számomra az a kézműves,aki megtervezi,szabásmintáját elkészíti,megvarrja-megköti a terméket.A termékből valószínűleg 1 db. van a világon. Követi a trendeket,de nem másol,hanem tisztában van az elvárásokkal.Nagyon gyorsan változó világban élünk,figyelni kell az igényeket.Ez nem azt jelenti,hogy lemásolni a világmárkák termékeit…na,az a gyártó.A kézműves kis szériás vagy egyedi terméket gyárt. Maximálisan figyelembe veszi a megrendelő kívánságait,hogy a számára legmegfelelőbb terméket tudja elkészíteni. Hosszú évek alatt alakul ki a technikája,a munkájára jellemző egyediség. ”
Marianna Shop – Gyenesné Baracsi Marianna

“Számomra az igazi kézműves termék olyan, ami az alkotója személyiségét és szeretetét is hordozza, szemben egy személytelen futószalagon készült tömegcikkel. A kézműves termékek nemcsak egyediek, de különleges energiával is rendelkeznek, amit a készítésük közben szívnak magukba. Ezt nevezem én szeretet- energiának, hiszen a kézműves termékek szeretettel készülnek.”
Syrius Design – Badacsonyi Dóra

“ A szó hallatán nekem a régi CÉH-ek jutnak eszembe, ahol szinte mindent kézzel készítettek. A mesterek, és a hosszú éveken, évtizedeken keresztül megszerzett tudásuk tapasztalatuk iránti, tisztelet. Az alkotás öröme, kiteljesedése, akár egy „egyszerű” használati tárgy készítése, akár egy remekmű alkotása, közben. Aki vállalkozik, arra, hogy megvalósítja ötleteit, vagy mások által inspirálva, létrehozzon valami szépet, használhatót, viselhetőt, a készítés közben beleteszi szívét lelkét, én azt tartom kézművesnek.”
Milady – Harsánné Nagy Marianna

Neked mi számít kézművesnek? Írd meg nekünk!

Varázslatos napot!

KincsVarázslók

 

(Képek: innen letöltve)

Indul a blog!

2019, új év, új tervek, új….

A 2019-es évben ideje útjára indítanunk a KincsVarázslók blogját. Blogot írni nem egyszerű, de igyekszünk hasznos és kreatív cikkeket megosztani veled. Ehhez viszont a segítségedre lenne szükségünk. Te milyen tartalomra vágysz? Mit olvasol szívesen?

Érdemes lesz időnként visszalátogatnod, hogy ránézz legfrissebb bejegyzésünkre.
Kövesd facebook oldalunkat, ahol mindig hírül adjuk ha új cikket teszünk közzé.

Addig is boldog új évet kívánunk, legyen kreatív éved!

Varázslatos napot!

KincsVarázslók